ADUT

Forum o Drustvenim i Kartaskim igrama
 
PrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi
BannerFans.com BannerFans.com
Obavestenja
Vreme
Kalendar
Vremenska prognoza
Socialni obeležak stranice
Socialni obeležak stranice digg  Socialni obeležak stranice delicious  Socialni obeležak stranice reddit  Socialni obeležak stranice stumbleupon  Socialni obeležak stranice slashdot  Socialni obeležak stranice yahoo  Socialni obeležak stranice google  Socialni obeležak stranice blogmarks  Socialni obeležak stranice live      

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Delite | 
 

 Crazy Jokers (Pokerska igra)

Ići dole 
AutorPoruka
DOK Holliday

avatar

Broj poruka : 1533
Datum upisa : 19.09.2010
Lokacija : dodge city casino

PočaljiNaslov: Crazy Jokers (Pokerska igra)   Sre Apr 18, 2012 10:09 pm


Crazy Jokers


Ludi Džokeri je igra sa licitacijom i na sastavljanje Kombinacija.
Predviđena je za 2 do 4 igrača.Svako igra za sebe.
Koristi se špil od 52 karte,uz pridodata 2 Džokera.Rang karata je od Dvojke,kao najniže, do Keca kao najviše karte.Džokeri su "divlja" karte.

Delitelj deli svakome po 7 karata.
Ostatak se spušta na sredinu stola i naziva se ŠTOK.

Pre nego što pogledaju karte,svako nasumice uzima i otkriva jednu. Igrač koji je otkrio najveću igra prvi.Sve otvorene karte se izbacuju pored Štoka,licem na gore i to je Hrpa za odbacivanje.
U ovom trenutku se može desiti i prvo bodovanje.Ako bilo ko otkrije Džokera,on se smatra najjačim,a igrač još i dobija 75 bodova nagrade.Ipak,Džokera će morati odbaciti.

Svako zatim vuče po jednu kartu sa Štoka i ne gledajući je, spušta je pored ostalih 6.Ponovo svi imaju po 7 karata koje još uvek nisu videli.Sledi najpre izbor Kombinacija,pa tek posle toga svako preuzima svoje karte i zna sa čim raspolaže.

KOMBINACIJE :
Postoje 7 mogućih kombinacija i svako se odlučuje za neku od njih.Naime, Kombinacija za koju se odluči postaje i cilj igre. Ko prvi sakupi svoju kombinaciju, spušta je na talon,deljenje je završeno a on za nju dobija bodova.

-Ful Haus:
Ful čine 4 iste karte,koje moraju biti proste,znači bilo koji rang od 2 do 10. Slike nisu dozvoljene. Ostale 3 karte moraju biti Slike (J,Q,K ili A).Džoker može menjati proste karte,ali ne i Slike.Ova Kombinacija donosi 55 bodova.

-Kraljičina Kenta :
Kraljčina Kenta je niz od 7 karata,ali obavezno sa Damom. Džoker može menjati bilo koju kartu pa i Damu. Boje nisu bitne. Niz se može nastavljati preko Kralja i Keca,npr 10-J-Q-K-A-2-3.Ova kombinacija vredi 60 bodova.

-Fleš : Fleš je kombinacija da će te izložiti svih 7 karata iste boje.Džokeri tu ne smeju biti prisutni.Ako se skuplja ova kombinacija, Džoker se mora odbaciti na Hrpu,a protivnik ga može uzeti kao bilo koju kartu.On se čak u ovom slučaju ne sme korisiti ni za "Krađu" što će kasnije biti objašnjeno.
Pri najavi Fleša,ne mora se naglasiti boja koja se skuplja.
Postoji jedna posebnost kod ove ponude.Naime, kada se kompletira, igrač je spušta na sto, licem na dole,ali još uvek nije pobednik.U igri za 2 igrača,on mora omogućiti protivniku još 2 poteza,a u igri za troje ili četvoro,još po jedan potez.Teka ako situacija ostane nepromenjena, igrač sa Flešom je pobednik. Ako u međuvremenu protivnik uspe da mu pokvari kombinaciju "Prisiljenom Trgovinom" ili "Krađom", on vraća svoje karte u ruke, produžava igru dok ponovo ne formira Fleš i ne pokuša da sa njim pobedi. Prisiljena Trgovina i Krađa će biti objašnjena kasnije.
Vrednost Fleša zavisi od boje:
Tref............55 bodova
Karo............60 bodova
Herc............65 bodova
Pik..............70 bodova


-Slike uz Parne : Kombinacija se sastoji od 4 razlličite slike bilo koje boje (Žandar,Dama,Kralj i Kec),i trilinga bilo koje parne karte,znači tri Dvojke (ili Četvorke, Šestice itd).Džoker može menjati samo slike,ali ne i karte u trilingu.
Vrednost kombinacije je 70 bodova.

-Datum vašeg rođenja: Morate od karata formirati datum vašeg rođenja,pri čemu:
Kralj-0
Kec-1
Žandar-11
Dama-12
Jedna karta simbolizuje mesec,dve dan,a četiri godinu.Džokeri mogu biti uključeni.
Vrednost ove ponude je 75 bodova.

-Muške Neparne: Šest karata moraju biti brojčane neparne i u njima mora biti zastupljena sva četiri ranga (3,5,7,9) i to bilo kako.Sedma karta mora biti muška Kralj ili Žandar.Primer: 3,3,5,7,9,9,J.
Džoker ne sme menjati mušku figuru.
Vrednost kombinacije je 80 bodva ako je sa Žandarom ili 85 bodova sa Kreljem.

-Bez karata u rukama: Igrač koji se odluči na ovu kombinaciju ne vuče karte sa Štoka ili Hrpe. On prtosto na svom potezu jednu po jednu odbacuje.Pri odbacivanju, on sme to činiti samo ako je kartica na vrhu Hrpe za 1 ili 2 niža od one koju odbacuje preko nje,odnosno ista ili za 1 viša.Tačnije,na Damu se može odbaciti Žandar,Dama,Kralj ili Kec.Džoker se odbacuje na bilo šta i u tom slučaju ga protivnik ne sme uzeti sa Hrpe.
Vrednost ove kombinacije je 90 bodova.

Pri biranju kombinacije vodite računa.Ne sme se u dva deljenja za redom izabrati ista kombinacija.To je jedino ograničenje. Znači, ako je igrač igrao Fleš,ne može u sledećem deljenju odmah to ponoviti.

TOK IGRE : Igrač traje sve dok neko ne skupi najavljenu Kombinaciju i ne spusti je na sto ispred sebe.
U svakom potezu,igrač ima tri mogućnosti:
-vuče sa Štoka jednu kartu i jednu odbacuje na Hrpu.
-vuče sa Hrpe gornju kartu,a zatim jednu odbacuje.
-predlaže TRGOVINU.

TRGONIVNA: Igrač može predložiti trgovinu i u tom slučaju umesto da vuče,menja jednu kartu sa protivnikom.Protivnik to može prihvatiti ili odbiti.Ako odbije,isti igrač onda igra jedno od prva dva poteza.
Međutim,kada protivnik odbije Trgovinu,igrač koji je predlagao može odigrati na još dva načina:
-Iznuđena trgovina je kada on spusti ispred sebe 2-pik.Tada protivnik spušta svoje karte licem na gore.On izabira jednu od njih,a Dvojku odbacuje na Hrpu.Protivnik podiže karte u ruke i vuče sa Štoka prvu gornju kartu.
-Krađa 2 karte se izvodi pomoću Džokera.Igrač koji je predlagao Trgovinu i odbijen je, spušta ispred sebe Džokera,protivnik spušta svoje karte na sto.On mu ih uzima dve,Džokera zatim odbacuje na Hrpu.A zatim odbacuje još jednu kartu preko njega.
Protivnik zatim vuče 2 nove karte sa Štoka.

LUDI DŽOKER : Kako se i igra naziva,Džokeru daje posebnu važnost.Igrač koji ima Džokera može ga upotrebiti kao zamenu u kombinaciji ili za Krađu dve karte.U oba slučaja dobija odmahi nagrade.
Za zamenu dobija nagradu od 20 bodova,a za Krađu 30 bodova.

KRAJ IGRE : Pobedniku se uvek upisuju bodovi i deli se ponovo. Njačešće se igra 10 deljenja,a pobednik je igrač sa najvećim rezultatom.

_________________
Došao je tiho i ušao u legendu ......

[Only admins are allowed to see this image]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
 
Crazy Jokers (Pokerska igra)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ADUT :: KARTASKE IGRE FORMIRANJA KOMBINACIJA :: Poker :: Pokerske i kombinatorne igre-
Skoči na: