ADUT

Forum o Drustvenim i Kartaskim igrama
 
PrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi
BannerFans.com BannerFans.com
Obavestenja
Vreme
Kalendar
Vremenska prognoza
Socialni obeležak stranice
Socialni obeležak stranice digg  Socialni obeležak stranice delicious  Socialni obeležak stranice reddit  Socialni obeležak stranice stumbleupon  Socialni obeležak stranice slashdot  Socialni obeležak stranice yahoo  Socialni obeležak stranice google  Socialni obeležak stranice blogmarks  Socialni obeležak stranice live      

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Delite | 
 

 The Eye of Judgment

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 455
Datum upisa : 19.09.2010

PočaljiNaslov: The Eye of Judgment   Čet Okt 21, 2010 4:27 am

The Eye of Judgment
The Eye of Judgment je kolekcionarska kartaška igra za PlayStation 3. Predstavlja neku čudnu smešu Šaha,Igre morisa ili O-x,Kartaške i gre i strategije. U igri se koriste kartonske karte i igračko polje do platna,koje ima 9 igraćih polja(3×3). Karte se promešaju i raspoređuju na polja platna,nad kojim se postavlja kamera PlayStation Eye, koja ih raspoznaje (čak to može činiti i na dlanu igrača) I predstavlja u obliku bajkovitih karaktera na ekranu TV-a. Položaj karata na poljima je jako bitan,pošto su karakteri ugroženiji ako su napadnuti od pozadi ili sa strane. Ostale karte predstavljaju magije,pomoću kojih se mogu napadati protivničke jedinice,ili se pak menjati svojtva igraćeg polja.

U igri učešće uzimaju samo 2 igrača.
Postoji i on line varijanta igre.
Pobednik je igrač,koji prvi osvoji 5 od 9 igraćih polja.

_________________
Ja sam rođen namrgođen

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://kartanje.serbianforum.info
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 455
Datum upisa : 19.09.2010

PočaljiNaslov: Re: The Eye of Judgment   Čet Okt 21, 2010 9:37 am

Kupcima The Eye of Judgmenta SONY nudi konzolu PlayStation3 i kao poklon kameru USB s mikrofonom. One se ne mora koristiti samo u pomenutoj igri već ima i opštu primenu.U komplet The Eye of Judgment ide i špil kartonskih karata,al pošto one služe samo da se poređaju po igraćem polju,jako su salbe i sa njima treba obazrivo postupati,a nije jasno,zbog čega SONY već ne prelazi na platiku ili bar plastificiranje istih.
Kamera prosto prepoznaje karte i na ekran baca najrazličitije slike ubica,patuljaka, gremlina i sličnih bića.To zaista deluje spektakularno,jer karte prostim pogledom su skroz drugačije,U tome se i sastoji sva igra.

Igraće polje je platno sa 9 polja,a kamera prepoznaje sve što se nalazi na nekom polju i to prezentira na ekranu. Na ekranu takođe postoje 9 igraćih polja. Svaki kvadrat je po jedan različiti element(voda,vatra,plodna zemlja,pesak). Sadržaj sa karte zavisi,na kom od pomenutih elemenata se ona nalazi. Npr,na polju vode,sa karte će se na ekranu pokazati vodeni ubica,ali ako je u pitanju polje plodne zemlje,pojaviće šumsko biće Elf. Informacije o svakom tom biću,vi možete pročitati sa karte ili ući u meni igre gde se to sve nalazi napisano. Upravo kartu u ruci podnosite pod kameru i odlučujete gde je igrate,a kada se spusti na polje,ona daje sa tog polja tačno odgovarajuće biće.
Treba pti tome paziti gde se koja karta spušta,jer vodeni ubica u vodi dobija 2 boda za zadravlje,ali ako se nađe u vatri,gudi 2 boda.
Svaki element napada samo jednim načinom karakterističnim za njega samoga. Kako,to se može pogledati i pročitati na samoj kartici.Ubica napada nožem s leđa,a ako je na pravilnom polju,žrtva se ne može braniti od tog napada. Elfi mogu gađati strelom kroz nekoliko polja. Vojnici napadaju mačem i to samo neprijatelje,koji stoje tačno naspram njih. Ako pogledamo pažljvije,ovo je uzeto iz šaha. Može se reći,da svako biće na karti je tačno određena šahovska figura i na početku partije se mora nalaziti na svom početnom polju. Ali za razliku od šaha,vi ne možete igrati bilo kojom figurom sa kojom bi u tom trenutku poželeli. Nakarti svakog heroja,stoji količina Mane koja je potrebna da se sa njim izvrši napad.Za svaki potez,vi dobijate po jednu manu. U zavisnosti koliko je mana potrebno za pokretanje heroja,zavisi i njegova snaga u napadu,odnosno,koliko će načiniti štete neprijatelju.To je preuzeto čisto iz logički i kolekcionarskih kartaških igara.


_________________
Ja sam rođen namrgođen

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://kartanje.serbianforum.info
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 455
Datum upisa : 19.09.2010

PočaljiNaslov: Re: The Eye of Judgment   Čet Okt 21, 2010 10:34 am

Stvorenja koja napadaju,takođe se mogu i štiti.Ipak to zavisi od slučaja do slučaja.Npr,ako vojnik napada drugog vojnika,ovaj se može braniti.ALi ako Elf napada vojnika,ovaj ga ne može dohvatit,s obzirom da napada samo na susedno polje.Ovde je i dodatni problem,što se kartice ne mogu pomerati sa polja na polje,već ono na kome stoje mogu napustiti samo mrtvi. U tom slučaju,karta ubijemog heroja se ne može ponovo uvesti u igru. Ipak,sve zavisi od karte.Neke se mogu upotrebiti po dva pa čak i tri puta u toku iste partije.
Da hetoji ne bi bili sasvim nepokretni,postoji karta koja se naziva Rotate Creature, uz pomoć koje su neka kretanja i pomeranja dozvoljena. To je posebno važno kod vojnika,kada ostanu u pozadini i prosto ne mogu napasti susedne figure jer su njihove.
Igra se uvek izvodi u dvoje,bilo klasično,ili on line,a takođe postoji i program protiv kompjutera. I uvek je pobednik onaj,ko osvoji 5 polja. Ovo je već puzajmljeno iz Turskog Šaha,odnosno igre Iks-Oks. Gledajući na sve rečeno, vi nikada ne možete odigrati partiju identično sa prethodnom. Mogućnosti igre se mere hiljadama različitih varijanti ishoda bitaka. Tako je i teorijski naučiti ovu igru u potpunosti nemoguće.
Ipak se čini,da je samo 9 polja za igru jako malo. Na nivou majtora,oan obično traje 20 do 30 poteza,što se izvrši najviše za pola sata. Ako bi The Eye of Judgment ima bar 20 igraćih polja,sve bi trajalo znatno duže,ali bi se izgubila neizvesnot,jer bi redovno pobeđivao za nijansu bolji igrač. Na 9 polja,sve dosta zavisi i od rasporeda karata,a to je i glavna osobina igara sa kartama.

_________________
Ja sam rođen namrgođen

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://kartanje.serbianforum.info
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 455
Datum upisa : 19.09.2010

PočaljiNaslov: Re: The Eye of Judgment   Čet Okt 21, 2010 10:42 am

Ukupno u kompletu dobijate 42 kerte,od kojih su 8 kolekcionarske sa specijalnim objektima,koji će se možda u igri pojaviti samo kod vas, a 4 su strategijske,pomoću kojih će te upravljati vašim jedinicama,a takođe na kojima i piše karakteristika ponašanja protivnika pod njihovim dejstvom što je jako važno. Ostalo su standardni borci The Eye of Judgment, koje imaju svi ostali.
Problem se pojavio,što bilo koja karta može prosto da se forokopira,pa je kamera raspoznaje kao da je original,a fabrička zaštita od copy je prosto davna prošlost.

_________________
Ja sam rođen namrgođen

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://kartanje.serbianforum.info
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: The Eye of Judgment   

Nazad na vrh Ići dole
 
The Eye of Judgment
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ADUT :: IGRE SA NESTANDARDNIM ŠPILOVIMA KARATA :: Kolekcionarske kartaške igre-
Skoči na: