ADUT

Forum o Drustvenim i Kartaskim igrama
 
PrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi
BannerFans.com BannerFans.com
Obavestenja
Vreme
Kalendar
Vremenska prognoza
Socialni obeležak stranice
Socialni obeležak stranice digg  Socialni obeležak stranice delicious  Socialni obeležak stranice reddit  Socialni obeležak stranice stumbleupon  Socialni obeležak stranice slashdot  Socialni obeležak stranice yahoo  Socialni obeležak stranice google  Socialni obeležak stranice blogmarks  Socialni obeležak stranice live      

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Delite | 
 

 STOGODIŠNJI RAT (Pokerska igra)

Ići dole 
AutorPoruka
DOK Holliday

avatar

Broj poruka : 1533
Datum upisa : 19.09.2010
Lokacija : dodge city casino

PočaljiNaslov: STOGODIŠNJI RAT (Pokerska igra)   Uto Okt 12, 2010 12:10 pm

STOGODIŠNJI RAT


Stogodišnji Rat je nova autorska igra za više igrača,koja je zasnovana na jačini Pokerskih Kombinacija.Ipak,ona po svom sadržaju ne pripada ovom poglavlju,jer je iz samog imena jasno,da se suparničke karte međusobno nadjačavaju i nose.Praktično,ovde imamo specifične oblike štihova,a u samom uvodu poglavlja je rečeno,da je Poker igra,zasnovana na stvaranju što jačih Kombinacija.

U igri mogu učestvovati 2,do 5 igrača,a koristi se standardan špil od 52,uz pridodata 2 Džokera,ukupno 54 karte.
Delitelj deli svakome po 5 karata,a Ostatak spušta na sredinu stola,licem na dole.Zatim se sa njega,gornje 2 karte otvaraju i spuštaju,jedna pored druge.

TOK IGRE : Prvi je na potezu levi igrač od delitelja,ali se može igrati i u desno.
Svako na svom potezu ima dve mogućnosti:

-uzeti jednu kartu u list,
-objaviti Rat.

Ako želi da se pojača,igrač može uzeti jednu od dve otvorene karte,a sledeću sa Ostatka postavlja na njeno mesto.Takođe,on je mogao direktno uzeti kartu sa Ostatka (na neviđeno) i potez odmah prelazi sledećem igraču.Odbacivanja,kao npr u Remiju,nema.Posle svakog uzimanja,igrač ima kartu više,u odnosu na svoje predhodno stanje.

OBJAVA RATA : U slučaju da želi da uđe u Rat,igrač uzima gornju kartu sa Ostatka i spušta je kao treću,pored predhodne 2 otvorene.Njih 3 su zajedničke za sve igrače.Isti zatim spušta 2 karte iz ruke ispred sebe,a one sa predhodne 3,kompletiraju jednu Pokersku ruku.
Svako sledeći,ko može nadjačati Pokersku Kombinaciju na talonu,spušta svoje 2 karte iz ruke,a one se takođe posmatraju sa one 3 zajedničke.Igrač koji nema jaču Kombinaciju,govori „Dalje“ i u toj bitci ne učestvuje.

Ako se bar jedan protivnik upusti u borbu i nadjača igrača koji je ušao u rat,igra se produžava i drugi krug.U njemu igrači spuštaju još po jednu kartu,ako sa njom mogu nadjačati predhodnu Kombinaciju.Ovoga puta,za Kombinaciju se mogu računati samo 2,od 3 zajedničke karte,a ostale su spuštene iz ruke.
Borba se produžava,sve dok svi ne odustanu.Borbu je dobio igrač,sa poslednjom,što znači,najjačom Pokerskom Kombinacijom.
Najviše se iz ruke sme odigrati 5 karata.

RATNI PLEN : Igrač koji dobije bitku,najpre uzima jednu,od 3 zajedničke karte,a zatim i prvu gornju sa Ostatka.Obe spušta ispred sebe,licem na dole i one predstavljaju njegov tekući rezultat.Ovom prilikom,Slike vrede po 10 bodova,Kečevi i Džokeri po 15,a ostale karte,prema svojim brojnim vrednostima.
Igrač,koji na ovaj način skupi 100 i više bodova,dobija ovaj rat i celu partiju.

Treba naglasiti,da Džoker menja bilo koju kartu.
Kod jednog igrača se sme naći najviše 10 karata.U slučaju da ih ima 10,on mora ući u bitku,a ne sme kupovati novu.
Odigrane Dvojke se nazivaju „Ratni Profiteri“,ili „Psi Rata“.Za svaku odigranu Dvojku,igrač može uzeti bilo koju odigranu protivničku kartu,ili od njega neku zahtevati iz ruke i zadržati je za dalju borbu.

Po završenoj borbi,sve karte sa talona se skupljaju,mešaju,postavljaju na talon licem na dole,a prve 2 otvaraju.Preostale karte u rukama igrača,kao i njihov Ratni Plen ostaju u igri.Novo deljenje se izvodi,tek po završetku cele partije.Tada se skuplja i meša ceo špil iznova._________________
Došao je tiho i ušao u legendu ......

[Only admins are allowed to see this image]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
 
STOGODIŠNJI RAT (Pokerska igra)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ADUT :: KARTASKE IGRE FORMIRANJA KOMBINACIJA :: Poker :: Pokerske i kombinatorne igre-
Skoči na: