ADUT

Forum o Drustvenim i Kartaskim igrama
 
PrijemKalendarČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi
BannerFans.com BannerFans.com
Obavestenja
Vreme
Kalendar
Vremenska prognoza
Socialni obeležak stranice
Socialni obeležak stranice digg  Socialni obeležak stranice delicious  Socialni obeležak stranice reddit  Socialni obeležak stranice stumbleupon  Socialni obeležak stranice slashdot  Socialni obeležak stranice yahoo  Socialni obeležak stranice google  Socialni obeležak stranice blogmarks  Socialni obeležak stranice live      

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Zadržite i delite adresu ADUT na vaš sajt social bookmarking-a

Delite | 
 

 III Svetski Rat

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 455
Datum upisa : 19.09.2010

PočaljiNaslov: III Svetski Rat   Sub Sep 08, 2012 3:59 pm

III Svetski Rat


BROJ IGRAČA I KARTE : Za 2 do 3 igrača, koristi se standardni špil od 52 karta sa pridodata 2 džokera. Ako ih je u igri 4 do 6, moraju se pomešati dva špila i 4 džokera što iznosi 104 karte.

DELJENJE : Svako ima tokom igre po 5 karata u rukama i svoj Lični Kup sa Hrpom za odbacivanje pored njega. Na sredini stola se spušta Ostatak karata i ta gomila je zajednička za sve igrače.
Deljenje zavisi od broja igrača.

-2 igrača; po 18 karata podeljeno svakom igraču koje se spuštaju u Kupovima ispred njih licem na dole, a preostalih 18 karata se polažu na sredinu stola kao Ostatak.

-3 igrača; po 13 karata svakome za Lični Kup i 15 na sredinu stola kao Ostatak.

-4 igrača; 21 karta svakome kao Lični Kup i 24 karte kao Ostatak na sredinu.

-5 igrača; 18 karata kao Lični Kupovi svakome i 18 karata kao Ostatak.

-6 igrača; 15 karata svakome kao Lični Kup i 18 kao Ostatak.

Svako najpre uzima u ruke 5 karata sa svojih Kupova.
Tokom igre, u rukama uvek ostaje 5 karata. Kad god se neka odigra, mora se vući sa Ostatka iz centra stola.
Prvi na potezu je igrač levo od delitelja.
"Dvojka" se iz ruke može spustiti na sto otvoreno i to neposredno pored Ličnog Kupa i Lične Hrpe za odbacivanje. U tom slučaju, ona je "Prolaz" i igrač je može iskoristiti da izbegne Rat. Ona se može po želji igrača i normalno odigrati. Ako se tokom igre pojavi na Hrpi prilikom ratovanja, ne može se izvući i postaviti kao specijalna karta "Prolaz" već je onda samo najslabja karta u špilu.

[Only admins are allowed to see this image]

Rang karata je Džoker, A, K, Q, J, 10, itd.....do 2.

TOK IGRE : Prvi igrač mora odigrati svoju najveću kartu i postavlja je pored svog ličnog Kupa na svoju Hrpu koja počinje da se formira na taj način.Pošto kupi novu kartu sa Ostatka iz centra, njegov potez se završava.
Drugi igrač sada mora igrati iz ruke i on se trudi pobediti kartu prethodnog igrača. On jaču kartu od nje odigrava takođe na svoju Hrpu koju počinje formirati pored Ličnog Kupa.
Pošto vuče novu, igra sledeći.

Tako se igra, dok neko od igrača ne može odigrati jaču kartu. Jača karta može biti bilo koja. Npr, ako igrač 1 odigra 10, igrač 2 ima npr J i K, on po izboru igra bilo šta, samo da ne bude maje.

Kada igrač ne može da pobedi protivnika, on privremeno spušta karte iz ruke što je znak da sa njim kreće u rat. To isto čini i prethodnik i počinje rat koji traje 3 faze.

I svetski rat. Najpre oboje vuku po jednu kartu sa svojih lični Kupova i preokreću ih na Hrpe. Ako je neko od igrača sa svojom zadovoljan, on kaže "Zadržavam". Dalje ne vuče.
Ako niko ne zadrži, oboje vuku još po jednu kartu. To je II svetski rat. Ako je jedan zadržao, II kartu vuče samo protivnk. U slučaju da ga pobedi, to je kraj. Jednom ko zadrži, više ne može vući.
Konačno, oboje ili jedan vuku i treću kartu i to je III svetski rat.
Posle njega, konačno igrač sa najjačom kartom je pobednik duela.
On uzima protivničku celu Hrpu do tada odigranu i postavlja je na dno svog Ličnog Kupa.Zati oboje uzimaju karte koje su spustili privremeno i pobednik vuče novu kartu za sledeći potez.

Ako se tokom ratovanja u bilo kojoj fazi pojave dve karte istog ranga, ne važe i počinje iz početka od I svetskog rata. Znači ako su one čak bile i treće karte po redu, a iste među sobom, oboje počinju iz početka I svetski rat, pa sledi II i najzad III.

Ako se izvuče Džoker tokom rata, takođe ostaje sve do tada izvučeno i kreće se iz početka sa I svetskim ratom.

Ako igrač ne može da nadjača protivničku kartu iz ruke, ali ima Dvojku kao "Prolaz" koja je ispred njega licem na gore, on prosto odigrava nju pa igra sledeći igrač. Dvojka se odbacuje na stranu i više se u tom deljenju ne može koristi. Igrač umesto Dvojke vuče novu kartu sa Ostataka,jer dok je bila na stolu ispred njega, ona se tretirala kao peta karta u ruci (u ruci je igrač držao samo 4).

Dvojka se koristi samo onda kada igrač ko želi.

Igrač kome nestanu karte u Ličnom Kupu ispada iz igre.
Pobednik je igrač koji ima najviše karata u Ličnom Kupu i Hrpi, u trenutku kada se povuče poslednja karta iz Ostatka.

_________________
Ja sam rođen namrgođen

[Only admins are allowed to see this image]
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://kartanje.serbianforum.info
 
III Svetski Rat
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ADUT :: PROSTE IGRE SA KARTAMA :: Dečije igre :: Ratne igre-
Skoči na: